Predelava zelenjave in sadja

Kmetija Bučar predeluje lastno zelenjavo in sadje v trajne vložnine.

Svežo zečenjavo in sadje v sezoni tudi sproti predelujemo in omogočamo našim kupcem nakup vložnin skozi celo leto.

Naša vložena izdelka AJVAR in VRTNARSKA OMAKA sta na voljo za nakup tudi v vseh večjih Mercator trgovinah.

Vas zanima kaj vse predelujemo? Oglejte si TUKAJ.

Omake, koncentrati in vložena zelenjava

Vložene dobrote

Ajvar- narejen iz pečene sorte paprike Crveno zlato in je idealna priloga pri vseh oblikah mesnih jedi ter jedi iz žara. Marsikdo pa si ga namaže na kruh.

Sataraš - zelo priljubljena jed vegetarijancev, saj je zelenjava dobra podlaga za brezmesne jedi, vsekakor pa je uporabnost zelo velika pri pripravi juh,rižot, kot nadomestek moke pri zagostitvi jedi. Pripravjen je iz čebule, paradižnika in paprike.

Vrtnarska omaka - je vsestransko uporabna pri pripravi mnogih jedi: zrezkov v omaki, polivk, rižot, juh, itd. Z njo zelo hitro pripravimo odlično kosilo ali večerjo tudi, če nimamo časa. Narejena je iz čebule, korenja, paprike in paradižnika.

Paradižnikov koncentrat - paradižnik mezga iz sort paradižnika, ki  je zelo uporaben pri pripravi različnih juh, omak.

Domači ketchup - se uporablja predvsem pri različnih picah, ljubitelji testenin pa kot polivko. Otroci ga obožujejo na pomfriju.

Lovska solata

Pečena snack paprika

Rdeča pesa

Domače kumarice

Vložena paprika

Vse vložene izdeke si lahko ogledate na tej POVEZAVI. Za naročila in pošiljanje po pošti nam pišite na kmetijabucar@siol.net.

Sokovi

Paradižnikov sok 100% -narejen iz avtohtonih sort paradižnika in je idealen sok, saj vsebuje veliko vitaminov (A,K,B1,B3,B5,B6,B7), mineralov (železo, kalij,magnezij, krom, cink, fosfor) ter antioksidantov (flavoni, flavofonoli, hidroksicini, glikozidi). Vsebuje tudi številne organske kisline in pektine, ki vzpodbudijo tek, aktivirajo prebavne procese in preprečujejo škodljivo delovanje bakterij.Vsebuje visoko vsebnost likopena.

Gosti korenčkov sok z jabolki - sok z veliko vsebnostjo vitaminov in mineralov ter vlakninami, je idealen napitek predvsem za mlajše, saj vsebuje liter soka samo 4g sladkorja. Korenje razstruplja telo, uničuje bakterije in viruse ter vzpodbuja delovanje ledvic, ureja prebavo in ščiti debelo črevo, vsebuje obilico rudnin, ki jih potrebujejo predvsem žleze in kri.

Vse izdelke lahko kupite v naši trgovini, ki se nahaja v Velikem Mlačevem ob naših rastlinjakih (ko vstopite v vas Veliko Mlačevo so naši rastlinjaki na desni strani), večje količine (nad zneskom 50€) pa z brezplačno poštnino pošljemo tudi po pošti. Za vsa naročila ali vprašanja smo vam na voljo na kmetijabucar@siol.net.