kmetija Bučar

IVAN BUČAR - inženir kmetijstva & samostojen kmet

DPA_4176

Ivan Bučar je inženir kmetijstva, pa tudi strasten samostojni kmet. V vasi Veliko Mlačevo pri Grosupljem se ukvarja s pridelavo in predelavo zelenjave. Na njegovih poljih raste 16 različnih kultur. Je tudi predsednik Zadruge pridelovalcev in trgovcev sadja in zelenjave Slovenije, na Ministrstvu RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je sodeloval v delovni skupini za pripravo Strategije razvoja kmetijstva, je predsednik upravnega odbora GIZ Slovenska zelenjava, v organih Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) deluje kot član sveta območne enote Ljubljana in član odbora za poljedelstvo, vrtnarstvo in travništvo. V preteklosti je bil sedem let direktor Veletržnice Ljubljana, svojo delavno kariero pa je začel kot dietni kuhar v kuhinji UKC Ljubljana.

Zaradi želje približati delo na kmetiji širši populaciji je Ivan Bučar posnel tudi nekaj video posnetkov, ki so dostopni za ogled. V pripravi pa so že tudi novi posnetki dela in ustvarjanja na kmetiji.

Na svoji kmetiji hrano na integrirani način , s čimer kupcem zagotavlja varno in kakovostno hrano. Danes je namreč izrednega pomena na kakšen način je hrana pridelana, sam pa stoji za prepričanjem, da imajo potrošniki pravico vedeti za poreklo izdelka.

Kot sam pravi ima idej za nove projekte ogromno in veseli se že novih dejavnostih, ki jih načrtuje za naslednje mesece.

Utrinki iz našega vsakodnevnega življenja pa so na voljo tudi na FACEBOOK strani.